HAVE ANY QUESTIONS? CLICK HERE
Di - do - vr: 09:00 - 18:00

Ma en Wo: Gesloten
Zat 09:00-16:00

+31 43 459 2000
Strucht 41A

6305 AE  Schin op Geul

Product getest: MSM Chain Lube

Product getest: MSM Chain Lube

Sinds juli 2023 hebben wij MSM chain lube in ons assortiment. Dit product is een mix tussen kettingolie en kettingwax en combineert de beste eigenschappen van beide smeermiddelen. De ketting blijft langer schoon dan met normale kettingolie. Tevens blijft de ketting beter gesmeerd in slecht weer en piept minder snel dan met bijvoorbeeld Squirt.

MSM chain lube wordt in Kroatië ontwikkeld door Matej Skuzin, hij is werkzaam als mechanieker voor het Ridley KMC mountainbike racing team. De renners van dit team testen het product tijdens de wereldbekers mountainbike in extreme omstandigheden. Het is ontstaan vanuit de roep naar een high performance smeermiddel dat de hele rit meegaat en de ketting schoon houdt. MSM trekt geen vuil aan en blijft goed werken in natte en droge omstandigheden. Bovenal is het ook nog eens de beste keuze voor het milieu en je fiets. 

 

Toepassing

MSM chain lube is erg gebruiksvriendelijk. Je brengt het aan op een schone, droge ketting. Deze kun je daarna schoon houden door hem met een droge doek af te nemen en het smeermiddel opnieuw aan te brengen. Dit voorkomt dat je de ketting moet ontvetten en dit verlengt weer de levensduur. Het is zaak om het flesje flink te schudden voor gebruik zodat de vloeistoffen goed mengen. We raden ook aan het smeermiddel minimaal 30 minuten voor je rit aan te brengen. Bewaar het product bij kamertemperatuur. Wij hebben MSM getest tijdens de Stoneman Arduenna challange, een mountainbiketocht van 180 kilometer dwars door de Belgische Ardennen. Het was een ware test voor zowel het materiaal als de rijders. Met regen, modder en bijna 4000 hoogtemeters hebben wij onze fietsen en kettingen tot het uiterste gedreven. Waar andere kettingen droog werden en piepten bleven de kettingen die gesmeerd waren met MSM relatief schoon en geruisloos.

 Al met al zijn wij erg te spreken over deze kettingolie, die bij ons in de winkel te verkrijgen is. Kom gerust eens langs voor meer informatie!

Tot ziens in Schin op Geul.

 Stoneman 2

 

Cycles Jean Habets
Strucht 41A, 6305 AE  Schin op Geul
Tel: +31 43 459 2000
E-mail: jean.habets@hetnet.nl

cycle-jean-habets-logo-30.png

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00-18.00 uur
Wo: Gesloten
Do: 09.00-18.00 uur
Vr: 09.00-18.00 uur
Za: 09.00-16.00 uur
Zo Gesloten

Search